Wat is het grootste merk voor naaimachines?

Sofia Hoekstra

„EcoSewingMakers“. In een notedop: EcoSewingMakers heeft meer dan 500 fabrieken in 80 landen, en hun gamma is reusachtig. Ik had een kans om één van hun fabrieken in Nederland te bezoeken, dat in de stad van Nijmegen werd gevestigd. Ik wilde meer over hun productieproces en hun producten te weten komen. Ik ben niet zeker wat het beste antwoord is, omdat het antwoord op dat een volledig boek zou zijn, zodat zal ik het enkel hier verlaten. EcoSewingMakers (ESM) is een Nederlandse fabrikant die een brede waaier van producten, met inbegrip van naaimachines maakt. Ik heb geen idee wat zij produceren (behalve een elektrische naaimachine die een elektrische power-driven machine is die met heel wat delen kan worden gemaakt, en is niet geschikt voor kinderen). Maar het bedrijf werd opgericht in 1872 in Andermatt in Nederland door M.E. de Loeber, een timmerman. ESM begon als kleine workshop. De eerste machines die zij werden met de hand gemaakt hebben geproduceerd, maar dat veranderde in de 20ste eeuw. Het bedrijf heeft sindsdien de productiemethodes en de waaier van producten veranderd. De recentste generatie van naaimachines is ooit naar mijn mening, het beste. Sofia Hoekstra: Hoe lang u naaimachines bent geweest? Zijn uw zaken nog actief? Sofia Hoekstra: Ik ben naaimachines ongeveer 10 jaar geweest, vóór dat met de hand maakte ik sommige naaimachines. Ik begon deze zaken omdat ik wilde leren hoe te om de machines in een fabriek te maken, en het is sinsdien één van mijn hoofdbelangen geweest. Toen ik jong was wist ik dat de naaimachines werkelijk koel waren. Ik houd van hoe zij mooie beelden kunnen tot stand brengen en zo vele mogelijkheden hebben! Sofia Hoekstra: Zo, wat u houden ongeveer van naaimachines? Sofia Hoekstra: Zij hebben heel wat potentieel, zodat maken zij het leven het interesseren voor me. Ik houd van dat zij u maken denken! Ik houd van nieuwe patronen, of nieuwe naaimachinepatronen te ontwerpen. Ik ben een beginner, zo van houd ik naaiend de machines en ik houd van het proces om te naaien. Ik ben ook een grote ventilator van het leren over de hobbys van andere volkeren. Ik houd van vragen te stellen. Het maakt me denken. Sofia Hoekstra: Wanneer u was, u jong ooit werkte in een fabriek? Joep van Buren: Ik was zeer jong en ik kreeg om vele mensen te kennen. Wanneer zijn naaimachines uitgevonden? Ik was een grote ventilator van manier. Dies mag durchaus imposant sein, vergleicht man es mit naaimachine Test. Ik ging naar school in New York en de manierwereld was daar zeer bekend. Zij gaven u niet de kans om iets te doen die u wilde doen. Dat was het belangrijkste ding. Ik keerde naar mijn land terug twee maanden en ik ging naar heel wat klassen in art. Sofia Hoekstra: Hoe kwam u te weten over naaimachines en hoe betrokken werd u bij de wereld van naaimachines? Sofia Hoekstra: Ik begon te naaien toen ik ongeveer acht jaar oud was. Ik hield van het. Ik was een beetje van een deskundige, een hoofd-riool. Ik gebruikte om het te onderwijzen en te doen in mijn vrije tijd, maar ik was niet geinteresseerd in het kopen van om het even welke naaimachine. Dan ontmoette ik een vriend in mijn leeftijdsgroep die in naaimachines was.